info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 april 2020

Bree: Nieuwbouw Medisch Centrum Bree opent de deuren (26 september 2019)

Het Medisch Centrum Huisartsen, vroeger gelegen in 't Stift 2 te Bree, is sinds september 2019 terug te vinden op de gloednieuwe site van De Houborn 44, eveneens in Bree. Het Medisch Centrum van Practimed is reeds jaar en dag een vaste waarde binnen het regionale medische landschap en jaarlijks neemt het aantal consultaties binnen het centrum toe. De verhuis naar een nieuwe locatie aangepast aan de noden drong zich dan ook stilaan op. Enerzijds omdat we willen blijven voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de patiƫnten, de geneesheer-specialisten en de paramedici.

Anderzijds om de kwaliteit en het aanbod van de diensten te kunnen blijven garanderen en optimaliseren. De eerstelijns medische dienstverlening van het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) op deze nieuwe locatie zorgen er bovendien voor dat de ziekenhuisfaciliteiten op die manier in Bree verankerd blijven.

In april 2018 werd gestart met de bouw van het nieuwe Medisch Centrum van Practimed in De Houborn te Bree. Ruim 1 jaar later hebben de polikliniek, dienst radiologie en huurpartners hun intrek kunnen nemen in de nieuwbouw.

Binnen het nieuwe Medisch Centrum hebben verschillende, externe partijen zich gevestigd, namelijk Huis van het Kind Bree, Kind en Gezin, Landelijke Kinderopvang, De Breese Dienstenonderneming en VCLB Limburg.

Het Breese Huis van het kind krijgt met de opening van het nieuwe centrum nu ook een fysieke locatie om gezinnen te ontvangen.

Op zaterdag 28 september 2019 wordt de nieuwbouw op Houborn 44 officieel ingehuldigd door burgemeester Liesbeth Van der Auwera in het bijzijn van de samenwerkende huisartsen, geneesheer-specialisten, bouwpartners en huurpartners.De nieuwbouw van Het Medisch Centrum van Practimed - Foto Limburgnieuws.be

Bekijk alle artikels uit Bree