Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Bree: Huiszoekingen leveren grote hoeveelheid drugs en geld op (22 maart 2019)

Politie CARMA viel afgelopen dinsdag binnen op twee adressen in Bree en Maaseik en vond er onder andere een cannabisplantage, 62 kg cannabis en 30.000 euro. Drie personen zijn ter plaatse in de boeien geslagen.

De huiszoekingen vonden plaats in het kader van een lopend onderzoek naar handel in verdovende middelen. Dinsdag omstreeks 16.30 uur vielen de speurders binnen in een woning in de Kanaallaan te Bree. Twee mannen met de Albanese nationaliteit trachtten via de achterzijde van de woning te vluchten en werden gearresteerd. In de woning bevonden zich een 1000-tal cannabisplanten en 62 kg gedroogde cannabis.

Om de installatie van stroom te voorzien werd een illegale stroomaftakking gemaakt. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit in de woning en twee voertuigen werden gerechtelijk getakeld. De Civiele Bescherming zorgde voor de ontmanteling en opruiming.

Kort nadien voerde Politie CARMA ook een huiszoeking uit in de Dornernieuwstraat te Maaseik. Hier werd een vrouw uit Maaseik gearresteerd. De politie vond in de woning bijna 30.000 euro cash geld en allerlei materialen die mogelijk wijzen op handel in cannabis. Ook hier werd een auto gerechtelijk getakeld.

De verdachten zijn donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werden alle drie aangehouden. Politie CARMA voert verder onderzoek.


Bekijk alle artikels uit Bree