Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Bree: Bestuuder onder invloed van drugs: Vijf agenten gewond (6 maart 2019)

Bij een achtervolging door Bree en Bocholt tot over de Nederlandse grens zijn drie verkeersongevallen met politievoertuigen gebeurd. Vijf inspecteurs raakten daarbij gewond. Een dertiger uit Peer werd gearresteerd.

In de Rode Kruislaan in Bree is omstreeks 14 uur een voertuig op de vlucht geslagen bij een controle. Politie CARMA had opgemerkt dat de BMW een duplicaat nummerplaat had. De bestuurder vluchtte weg in de richting van Bocholt. Op de Hamonterweg gebeurde een eerste verkeersongeval en verderop op dezelfde baan gebeurde een tweede ongeval. De wagen vluchtte via Lozen de Nederlandse grens over en keerde daarna terug naar Bocholt.

De bestuurder haalde snelheden tot 190 km/u en beging meerdere verkeersovertredingen. Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Oudeweg gebeurde het derde verkeersongeval. Op deze locatie werd de bestuurder, een dertiger uit Peer, in de boeien geslagen wegens ongewapende weerspannigheid.

Vijf politie-inspecteurs raakten gewond bij de verkeersongevallen. Drie politievoertuigen van Politie CARMA raakten beschadigd en twee ervan zijn mogelijk perte totale. De vaststellingen van de verkeersongevallen werden uitgevoerd door de politiezones Maasland, HANO en LAMA.

De bestuurder van de BMW was onder invloed van drugs en is reeds gekend bij de politie. Hij wacht in de cel op verdere afhandeling.Bekijk alle artikels uit Bree