Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 21 oktober 2019

Bree: Evacuaties na plofkraak in centrum van Bree (5 februari 2019)

Afgelopen nacht hebben onbekenden een plofkraak gepleegd op een bankkantoor in de Witte Torenwal in Bree. Er vielen geen gewonden. Het is momenteel nog onduidelijk of er iets gestolen is. De omgeving wordt geƫvacueerd omdat DOVO in het bankkantoor actieve springstoffen aantrof.

Om 4.07 uur werd Politie CARMA opgeroepen voor een mogelijke plofkraak op de geldautomaat van het Argenta-bankkantoor op de Witte Torenwal. Omwonenden meldden een luide knal en merkten schade op. De geldautomaat werd volledig vernield. De voorzijde van het kantoor, enkele omliggende gebouwen en voertuigen liepen schade op. Drie gemaskerde personen zouden na de ontploffing te voet gevlucht zijn in de richting van de Boogschuttersstraat. Politie CARMA ging in de omgeving meteen op zoek naar de daders, met bijstand van andere politiezones, een speurhond en een droneteam. Er konden geen verdachte personen aangetroffen worden.

Aan het bankkantoor is een donkergrijze Audi RS6 Avant met Nederlandse nummerplaat aangetroffen. Mogelijk is de wagen noodgedwongen achtergelaten omdat deze blokkeerde door de impact van de ontploffing op de airbag. Verder onderzoek moet nog uitwijzen of de wagen effectief met de feiten te maken heeft.

Politie CARMA stelde een perimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. DOVO en het gerechtelijk labo kwamen eveneens ter plaatse voor onderzoek. Het Parket Limburg en Politie CARMA startten een onderzoek naar de omstandigheden. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen naar eventuele verdachten.

Omstreeks 9 uur trof DOVO actieve springstoffen aan, waarop beslist werd om de omwonenden in een straal van ongeveer 100 meter te evacueren.Bekijk alle artikels uit Bree