www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 19 maart 2019

Bree: SAB krijgt nieuwbouw (16 maart 2018)

Op 16 maart is het officiƫle startschot gegeven voor de 2de fase van de nieuwbouw in SAB. Tegen 1 september 2019 moeten een nieuwe sporthal, moderne vakateliers, een indrukwekkende agora en een heraangelegde speelplaats klaar zijn om meer dan 1000 leerlingen uit de bovenbouw te ontvangen. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nodige voorzieningen aan te leggen om later desgevallend gemakkelijk op een warmtenetwerk (diepe geothermie) te kunnen aansluiten. De nieuwe toiletten voor de leerlingen (de 1ste fase van het project) zijn al in gebruik sinds 1 september 2017.

Het zal ongetwijfeld druk worden de volgende 15 maanden op de campus van SAB, maar leerlingen en personeel zullen weinig hinder ondervinden van de werken. Het gaat immers om uitbreidingen van de bestaande gebouwen en dat op een aangrenzend perceel.

Met een bijkomende sporthal zullen de leerlingen voor hun lessen lichamelijke opvoeding terecht kunnen in eigen accommodatie en niet langer moeten pendelen naar de sporthal in Bree. Bovendien is alles dusdanig ontworpen zodat ook de nieuwe sporthal na de schooluren eventueel door externen gebruikt kan worden. De ruime vakateliers zijn flexibel opgevat, zodat kan worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen in het onderwijslandschap. De leerlingen van personenzorg en retail mogen zich verheugen op een hedendaagse uitrusting. Ook is er een heuse talenstraat voorzien en speciale ateliers voor plastische opvoeding en expressie. Voor onder meer lezingen komt er een goed uitgerust auditorium.

Bekijk alle artikels uit Bree