donderdag 20 september 2018

Bree: De beste heftruckchauffeur (26 juni 2017)

Zaterdag 17 juni 2017 organiseerde Motrac Handling & Cleaning voor de zevende keer de Belgian LindeCup, het jaarlijks nationaal kampioenschap voor heftruckchauffeurs. Ook dit jaar was er een grote opkomst met 48 deelnemers uit 23 bedrijven, die allen het beste van zichzelf gaven tijdens een theoretische test en twee praktische proeven met Linde reach- en heftrucks.

Twee van de vijf finaletickets werden uitgedeeld aan Kurt Vanoppen (Carglass), de winnaar van de schijven-proef, en Jimmy Vleminx (Madrico), de winnaar van de kisten-proef. De andere drie plekken werden veroverd door Kurt Verlinden (ODTH), Peter Gevers (Lano) en Fréderic Deckers (Carglass). Deze vijf deelnemers konden dan op het finaleparcours man tegen man uitmaken wie dit jaar als winnaar zou eindigen en samen met nummers twee en drie een ticket voor het wereldkampioenschap in Duitsland op 14, 15 en 16 september zou bemachtigen.

Titelverdediger Jimmy Vleminx haalde deze keer opnieuw het podium en eindigde als derde. Hij werd op het podium net voorafgegaan door Peter Gevers, die een knappe tweede plaats wist te behalen. Dit jaar werd iedereen echter voorafgegaan door Kurt Verlinden, die foutloos bleef op het theoretische gedeelte en ook bij de praktische proeven een sterk parcours aflegde. In de finaleproef op het balkenparcours wist hij ook nog eens de beste tijd neer te zetten waardoor hij zich nu de winnaar van de Belgian LindeCup 2017 mag noemen en een jaar lang de felbegeerde titel van Beste heftruckchauffeur van België mag dragen.


Bekijk alle artikels uit Bree