maandag 25 juni 2018

Bree: Sint-Augustinus Bree pakt naast de titel Strafste School van Vlaanderen (4 mei 2017)

Het Sint-Augustinusinstituut (SAB) Bree heeft het niet gehaald in de finale van de Strafste School van Vlaanderen, een wedstrijd georganiseerd door radiozender MNM. MNM heeft de Sint-Bavohumaniora in Gent uitgeroepen tot De Strafste School van 2017. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. De voorbije jaren lukte het geen enkele Limburgse school om de titel te pakken.

"Sint-Augustinus Bree is toch mooi de Strafste School van Limburg", reageren veel leerlingen, ex-leerlingen en sympathisanten van het SAB.

Al voor het zevende jaar op rij ging de jongerenzender van de VRT op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel.

"Maar er kan er maar één school De Strafste zijn, en dat is de Sint-Bavohumaniora in Gent. Er was net als in alle andere deelnemende scholen ambiance, muziek, dans, spektakel, een zee van kleuren en ballonnen. Maar meer dan elders was de hele campus volledig in handen gegeven van de leerlingen, die ons tot in de details overtuigd hebben van de liefde voor hun groene stadsschool", aldus MNM.

De Strafste School: alle winnaars

2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
2012: Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas
2013: ASO Spijker, Hoogstraten
2014: Middenschool Zelzate
2015: PTS Mechelen
2016: Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen
2017: Sint-Bavohumaniora, Gent

Bekijk alle artikels uit Bree