donderdag 20 september 2018

Bree: Eerste editie City Run Bree (1 april 2017)

Op paasmaandag 17 april wordt Bree centrum overdag gevuld met een gezellige vlooi- en boekenmarkt. 's Avonds is er de eerste editie van City Run Bree. De lopers vertrekken rond 17u aan de sporthal voor een verrassende route door Bree centrum. Hierbij zijn er verschillende gebouwen die hun deuren openstellen en waar je als loper door rent, en zelfs een verdieping omhoog en terug mag joggen.

"Op verschillende plekken hebben we verrassende sfeermakers in petto. Er is geen tijdsregistratie omdat de nadruk ligt op de beleving. Altijd al eens door ons prachtige Stadhuis willen crossen of een spurtje willen trekken door het gangpad van de kerk? Deze unieke gebouwen gaan zeker loopklaar gemaakt worden op 17 april. Verder verklapten we ook al dat de oude site van TISM op de route ligt, en dat de Breughelzaal -inclusief gratis concert- meedoet. Daarnaast verrassen we je graag met heel wat exclusieve locaties waarin je ongetwijfeld nog nooit gerend hebt. Op het Vrijthof loop je voor de gelegenheid bovendien door een tijdelijke bos", zegt schepen Michel Theunissen.

"We hebben in de omgeving heel wat loopevenementen, maar het is de eerste keer dat we zoveel nadruk op de beleving in de stad leggen. Ik ben dan ook verheugd dat we maar liefst een 15tal gebouweigenaars voor deze eerste editie hebben kunnen mobiliseren om hun deuren te openen voor de City Run. Ze maakten hun gebouw niet alleen veilig en toegankelijk voor onze lopers, er worden ook heel wat extraatjes onderweg voorzien."

De supporters moeten niets van deze belevingen missen, zij kunnen tijdens de run meegenieten van een live stream met actiebeelden van op de route op een groot scherm aan de start- en finishplek in de sporthal. Speciaal voor kinderen is er gratis kinderopvang met animatie voorzien in de oude hal. Na de loop kaarten we gezellig na op een after-party voor iedereen in de sporthal.


INFO
17 april
Start om 17u, finish, douche en kleedkamer: sporthal Olympia
Parking: Sportlaan, zwembad De Sprink, Carrefour
Gratis kinderopvang (3+): sporthal Olympia, 16u30-19u
Meer info en groepsinschrijvingen: http://sport.bree.be/cityrun
Voorinschrijvingen: https://bree.kwandoo.com/

5km: 5 EUR
7,5km: 6 EUR

Bekijk alle artikels uit Bree