zaterdag 22 september 2018

Borgloon: Peter Paasei gevonden in Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen (14 april 2017)

Peter Paasei, de dolst gedraaide paashaas van de aardbol, is donderdagavond na een zoektocht van vier dagen om 21.49 uur gevonden in Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen (Borgloon). MNM-luisteraar Karine Leroi uit Lauw kon alle tips naast elkaar leggen en de geheime locatie ontcijferen. Samen met zoon Ruben kwam zij als eerste aan Peter Paasei zijn klokken luiden.

Alle MNM-luisteraars konden vanaf maandagochtend aan de hand van gouden tips op zoek gaan naar de geheime schuilplaats van Peter Paasei. Speurneus Karine Leroi uit Lauw (Tongeren) en haar zoon Ruben vonden Peter in Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen. Karine won haar gewicht in chocolade en een citytrip naar Rome.

Meer dan 23.000 surfers volgden de ontknoping gisterenavond live op de Facebook-pagina van MNM.​

Peter verliet ook elke dag zijn schuilplaats om ergens ten lande een Vlaamse klok te luiden. Ook deze locaties hadden een link met de schuilplaats. Zo ging hij naar:

Maandag: Sint-Antoniuskerk in Loonbeek (met de LOON van BorgLOON)
Dinsdag: Sint-Pieters Bandenkerk in Willebringen (met de INGEN van HoepertINGEN)
Woensdag: Sint-Stephanuskerk in Hingene (met de INGEN met HoepertINGEN)
Donderdag: Sint-Quirinuskerk in Rukkelingen –Loon (met de INGEN van HoepertINGEN en de LOON van BorgLOON)


Vandaag kunnen luisteraars nog eitjes gaan rapen op de Peter Paaseierenraap aan de Vesten in Sint-Truiden. Reporter EIva (Eva Daeleman) zal net zoals bij de vorige Paaseierenrapen ook aanwezig zijn.

Peter maakt van 11u tot 13u opnieuw – voor de laatste keer – radio vanuit zijn schuilplaats in Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen.Bekijk alle artikels uit Borgloon