www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Borgloon: Eerste laadpaal in centrum Borgloon (3 mei 2016)

Het stadsbestuur van Borgloon heeft de eerste laadpaal voor elektrische fietsen geplaatst. De laadpaal staat op het Speelhofplein in het centrum van Borgloon. Met dit nieuwe oplaadpunt wil het stadsbestuur duurzame mobiliteit faciliteren en stimuleren. “De plaatsing van deze eerste oplaadpaal in onze gemeente past binnen de duurzame filosofie van ons gemeentelijk mobiliteitsplan", zegt schepen van Infrastructuur Eric Awouters. Fietsers met een e-bike kunnen de laadpaal gratis gebruiken.

Eric Awouters: “De fiets is in vele gevallen het ideale vervoermiddel voor woon-school- en woon-werkverplaatsingen. De verkoop van e-bikes zit al enkele jaren in de lift en dus is er echt wel een wezenlijke vraag naar publiek beschikbare oplaadpunten. Als stadsbestuur willen we hier actief op inspelen. We hebben daarom ook bewust gekozen voor een locatie in het centrum van Borgloon. Hier kunnen we een gevarieerd fietspubliek bereiken. Ook elektrische scooters of rolstoelen kunnen aangesloten worden op de nieuwe laadpaal.” De laadpaal heeft 4 aansluitingspunten.

Eric Awouters: “Gemeentelijke partners kunnen alle werken, van de netaansluiting tot en met de plaatsing van de laadpaal, door Infrax laten uitvoeren. De volledige installatie van dit laadpunt zit zo in 1 dossier vervat. Van de netaansluiting tot en met de laadpaal zelf. Op deze manier maken we - samen met Infrax - elektrische mobiliteit zichtbaar bij het grote publiek.”

Bekijk alle artikels uit Borgloon