www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Borgloon: Boomgaarden veranderen stilaan in een mooie bloesemzee (14 april 2016)

Haspengouw staat aan de vooravond van een van de drukste toeristische periodes van het jaar. Met de komst van de bloesems trekken duizenden toeristen uit binnen- en buitenland naar Limburg, om een van de meest unieke natuurfenomenen in West-Europa te bewonderen. Maar ook om te genieten van de vele activiteiten die tot in het najaar het zuiden van Limburg kleuren. “Met de nieuwe Bloesem & Oogst-app van Toerisme Limburg, vol filmpjes, foto’s, routes en de volledige fruitkalender is een bezoek plannen makkelijker dan ooit”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed én voorzitter van Toerisme Limburg vzw.

De voorbije jaren zakten in de bloesemperiode duizenden fietsers, wandelaars en toeristen af naar het zuiden van Limburg. En ook nu verwacht Toerisme Limburg weer een hoge bezettingsgraad van de logies in de fruitstreek.

"Hoe meer zon, hoe sneller de prachtige kleuren de kop opsteken. De Limburgse landschappen zijn sowieso een toeristische troef, maar met de bloesems krijgen onze decors nog iets extra en vanaf april organiseert de fruitstreek een waaier aan activiteiten. Tientallen fruitbedrijven, veilingen en wijndomeinen openen hun deuren voor rondleidingen, muziek en animatie. ’s Avonds zijn er feeërieke nocturnes met wandelingen tussen vuurpotten in de boomgaarden. Tijdens picknicks proeven bezoekers van de heerlijkste streekproducten. Lokale cultuurhistorische steden zoals Sint-Truiden, Tongeren, Bilzen en Borgloon ogen in deze periode extra charmant.”

INFO
www.toerisme-sint-truiden.be/tst-bloesemmeter.html

Bekijk alle artikels uit Borgloon