info@limburgnieuws.be

dinsdag 14 juli 2020

Bilzen: Poging tot carjacking in Bilzen (21 november 2019)

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 1.15u heeft er op Abbendaal in Bilzen een poging tot carjacking plaatsgevonden. Een bestuurder die met zijn voertuig aan de verkeerslichten stond te wachten werd door een manspersoon gesommeerd uit te stappen. De dader tikte hierbij met het wapen op de autoruit en trachtte de deur aan de bestuurderszijde te openen. Doordat het automatische vergrendelsysteem van de wagen in werking was, slaagde de dader er niet in de deur te openen. De bestuurder kon door plankgas te geven aan de carjacker ontkomen.

Tijdens een zoekactie van de politie werd een verdachte manspersoon aangetroffen in de buurt van Meershoven - Bilzen. Het wapen dat een alarmpistool bleek te zijn, kon in de buurt van de verdachte aangetroffen worden. Toen de dader even aan het zicht van de ploeg kon ontsnappen, had hij het ding snel in een tuin gegooid. Naast het vuurwapen was de verdachte ook in het bezit van nog enkele verboden wapens.

"De verdachte is geen onbekende voor onze diensten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis te Hasselt", aldus de Politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst.

Bekijk alle artikels uit Bilzen