info@limburgnieuws.be -

dinsdag 11 augustus 2020

Bilzen: Rema Sport Bilzen heeft groeiplannen met Sport 2000 (1 mei 2019)

Rema Sport in Bilzen, dé voetbalspeciaalzaak in Limburg, viert in 2019 zijn veertigste verjaardag en wordt tegelijk onderdeel van de internationale groep SPORT 2000. In tijden van online verkoop trekken zaakvoerders Carine en Jos voluit de kaart van persoonlijke service, productkennis en kwaliteit. Een gedurfde stap in een moeilijke retailmarkt.

Rema Sport werd in 1979 in Hoeselt opgericht door Marcel Holsteen en René Thijsen. Na een succesvolle opstart runden Marcel en echtgenote Jeanine de winkel gedurende 15 jaar. Sinds 1994 staan zus en broer, Carine en Jos Holsteen, aan het roer. In 2015 verhuisde Rema Sport naar een gloednieuwe winkel van 300m² op de Spelver in Bilzen.

Zaakvoerder Jos Holsteen: "De verhuis naar het nieuwe pand was voor ons een eerste belangrijke stap. Zo hebben we de positie van Rema Sport kunnen bevestigen als dé speciaalzaak voor voetbal en volleybal, ondersteund door een eigen textieldrukkerij. Rema Sport voorziet jaarlijks meer dan 5.000 Limburgse voetballers van clubkledij, schoenen en accessoires."

Zus Carine vult aan: "We voelden echter de druk op onze bedrijfsvoering toenemen. Zowel van de klanten, die dankzij het online aanbod steeds makkelijker gaan rondshoppen, als vanuit onze leveranciers die hun kosten zo laag mogelijk willen houden. We zaten tussen hamer en aambeeld. En toen kwam SPORT 2000 aankloppen."

SPORT 2000 ontstond in 1966 in Frankrijk door de fusie van 36 sportwinkels, onder hen enkele grote namen uit het Franse voetbal zoals Pierre Batteux, Just Fontaine en Jean Djorkaeff, de vader van Youri. Vandaag is SPORT 2000 een Europese sportwinkelketen met meer dan 3.000 winkels in 20 landen. Jos Holsteen: “Twee factoren waren voor ons doorslaggevend om te kiezen voor SPORT 2000. Aan de ene kant verstevigen we de positie naar onze leveranciers. Grote spelers zoals Nike, Adidas en Puma onderhandelen liever met één grote aankoper dan honderd kleintjes. Die rol neemt SPORT 2000 van ons over. Anderzijds kunnen we in deze groep onze eigenheid behouden. De naam, het aanbod en vooral de service van Rema Sport blijven ongewijzigd, we hangen er enkel het kwaliteitslabel SPORT 2000 Soccer Center aan vast."

Carine: “Die garantie is voor ons cruciaal. Na veertig jaar is Rema Sport een begrip in het Limburgse voetbal. Daar willen we ook de volgende veertig jaar voluit voor gaan." Naar aanleiding van het veertigjarig bestaan en de lancering van het SPORT 2000 Soccer Center houdt Rema Sport nog tot eind mei uitverkoop. Meer dan 1.000 artikelen gaan de deur uit aan 40% korting, zowel op de webshop http://www.remasport.be als in de winkel, Bremakker 47 in Bilzen.
https://www.remasport.be/

Bekijk alle artikels uit Bilzen