info@limburgnieuws.be -

dinsdag 11 augustus 2020

Bilzen: Nieuw gebouw van Duplast in Bilzen is klaar (2 april 2019)

Een indrukwekkende opslagruimte, aangrenzend kantoorruimte en een appartement. Dat is het nieuwe gebouw van Duplast in Bilzen. De importeur en distributeur van disposables en thermo boxen voor de BENELUX en Frankrijk had te weinig plaats op de vorige locatie in Bilzen.

In de jaren '70 werd Duplast (Dubois Plastics) opgericht en produceerde de firma zelf frietbakjes om aan de regionale frituren te leveren. Al snel vonden heel wat Belgische klanten, waaronder ook grossiers en drankenhandelaars, hun weg naar Duplast. De vraag naar andere wegwerpproducten (disposables) groeide en Duplast breidde haar aanbod uit. In 1997 versterkte huidig zaakvoerder Eddy Paulussen het Duplast team en bracht het bedrijf in een stroomversnelling. De focus verschoof van producent naar distributeur met de nodige aandacht voor een uitgebreid netwerk van Europese topproducenten. In 2009 nam Eddy Paulussen de zaak over.

Het nieuwe gebouw van Duplast in Bilzen. Ontwerp van architect Alex Somers, realisatie van Mathieu Gijbels (foto Mathieu Gijbels)

"Waar je vroeger bijvoorbeeld slechts één soort bordje had, bestaan er nu verschillende varianten in materiaal en dikte. Op dit moment bestaat ons assortiment vooral uit artikelen die vervaardigd zijn uit zuivere PP of PET. Deze artikelen zijn 100% herbruikbaar/recyclebaar mits sortering. De grote vraag naar biologisch afbreekbare artikelen vraagt ook steeds meer ruimte om te stockeren. Daarom kozen we voor een splinternieuw gebouw. Hier hebben we niet enkel voldoende ruimte, maar het nieuwe gebouw is dankzij de moderne energienormen ook duurzamer dan de verouderde locatie. Duplast is doorheen de jaren opnieuw uitgegroeid tot een familiebedrijf. Deze nieuwbouw brengt dan ook nieuwe kansen met zich mee voor mijn zoon Jonas, die zich ontfermt over de boekhouding en deel van de financiën, en dochter Yasna, die meewerkt aan het commerciële luik."

Voor de realisatie van de nieuwbouw, vertrouwde Duplast op Mathieu Gijbels.Het nieuwe gebouw van Duplast in Bilzen. Ontwerp van architect Alex Somers, realisatie van Mathieu Gijbels (foto Mathieu Gijbels)

Bekijk alle artikels uit Bilzen