Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 18 augustus 2019

Bilzen: Twee bestuurders onder invloed (13 augustus 2018)

Tijdens de nacht van vrijdag 10 augustus op zaterdag 11 augustus heeft de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst twee bestuurders betrapt die onder invloed reden. Op de Tongersestraat te Bilzen werd om 00.30 uur een voertuig onderschept wegens een defect dimlicht. De bestuurder uit het centrum van Bilzen gaf dadelijk toe geen geldig rijbewijs meer te hebben.

Zijn rijbewijs had hij wegens verscheidene verkeersinbreuken voor 3 maanden moeten afgeven. Na het afleggen van allerlei proeven, zou hij zijn rijbewijs uiteindelijk pas terugkrijgen. De bestuurder had reeds 420 euro betaald voor psychologische en medische proeven waarvoor hij slaagde. Hij moest enkel nog zijn theorie- en praktijkexamen gaan doen om zijn rijbewijs terug in het bezit te krijgen. Tot zolang beschikte de bestuurder niet over een geldig rijbewijs.

Voor deze verkeersinbreuk werd een proces-verbaal opgesteld. Voor het defecte dimlicht werd krijgt de bestuurder een proces-verbaal van waarschuwing.

De eigenares van het voertuig, tevens vriendin van de overtreder, krijgt een proces-verbaal wegens het ter beschikking stellen van een voertuig aan iemand die geen rijbewijs heeft.

De 29-jarige bestuurder had geen alcohol gedronken maar een afgenomen speekseltest wees op recent gebruik van marihuana, hetgeen door de overtreder werd toegegeven.

Op het commissariaat van Bilzen werd een bloedproef uitgevoerd en een verhoor afgenomen naar aanleiding van het sturen zonder rijbewijs.

Op Eik werd om 04.00 uur een bestuurder uit Hoeselt gecontroleerd in het kader van de zomer-BOB-campagne. De 30-jarige bestuurder bleek bijna 1.5 promille alcohol in het bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.
Omdat zijn rijbewijs zo beschadigd was, werd tevens een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld.

Bekijk alle artikels uit Bilzen