www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Bilzen: Hotel Dickens betovert Bilzerse binnenstad (18 december 2017)

Liefst 30.000 bezoekers waren present op de opening van Hotel Dickens, het thema van 2017. En hoewel er weinig gesleuteld werd aan de succesformule van de voorbije jaren vielen bezoekers van de ene verbazing in de andere. Met het historische en feeëriek verlichte stadhuis als hart van het schouwspel werd het voor velen een avond om nooit meer te vergeten.

Bilzen heeft met dit event een topper te pakken. Burgemeester Frieda Brepoels: "Door de jaren heen is Dickens uitgegroeid tot een kerstspektakel dat het regionale overstijgt. Er zijn heel veel bezoekers uit Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen. Ze komen bewust naar hier voor dit evenement. Dat laatste viel ook Luc Appermont op, Bilzenaar en tevens de begeleidende stem tijdens de Dickens-avonden. Hij verraste ons zondag met een bezoek en toonde zich erg onder de indruk. We bouwen nu elk jaar verder aan die al stevige reputatie. Onder de bezoekers trouwens opvallend veel Nederlanders. Daarbij ook een delegatie van de stad Maastricht. Zij nodigden ons uit op donderdag 21 december om een miniversie van Hotel Dickens te brengen tijdens Magisch Maastricht, een cultuurfestival in de binnenstad. Het is de start van een samen- en wisselwerking tussen Bilzen en Maastricht op toeristisch en cultureel vlak. Iets om naar uit te kijken in de toekomst."

Meer dan 150 acteurs, figuranten en muzikanten namen de bezoekers mee voor een blik achter de schermen. Het traject leidde hen door de wandelgangen en alle faciliteiten van het hotel – de incheckbalie, de wellness, het casino, de bioscoop en zelfs het golfterrein. De magische wandelroute voerde langs bekende en minder bekende plekjes in het stadscentrum. Wij schatten het aantal bezoekers op 30.000 verspreid over de volledige twee dagen. In de winkelstraten was het zondag trouwens over de koppen lopen. Veel belangrijker echter dan het precieze aantal is dat iedereen naar huis ging met een enorm warm gevoel en heel veel liefde en positieve energie.

Regisseur Hubert Schoenmakers is tevreden: "We zijn er weer maar eens in geslaagd om duizenden mensen te laten zien hoe sfeervol onze stad is en tot wat de Bilzenaren in staat zijn. Maar liefst 150 figuranten van eigen bodem werkten hieraan mee. En niet alleen vandaag maar al maanden lang. Ik ben iedereen zo dankbaar. Niet in het minst de vele helpende handen en het creatieve team achter Dickens."

Ook om naar uit te kijken is de editie van Dickens 2018. Schepen van citymarketing Bruno Steegen: "Dan organiseren we de tiende editie. Wat dat in petto heeft blijft nog een goed bewaard geheim, maar het is alleszins een goede reden om dit gebeuren nog wat specialer en feestelijker te maken. Maar eerst genieten we nog na van Hotel Dickens. Het was fantastisch! Met voor het eerst ook de kerstverlichting in Dickens-stijl was ons prachtig uitgelichte stadscentrum het afgelopen weekend het meest magische plekje van Limburg."

Bekijk alle artikels uit Bilzen