www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Bilzen: Kasper Konings winnaar ontwerpwedstrijd (15 december 2017)

Het nieuwe Bilzerse jeugdcentrum de Bilding krijgt steeds verder vorm. Na de wedstrijd eerder dit jaar waarbij werd gezocht naar een klinkende naam voor het jeugdcentrum organiseerde de Jeugddienst eind juli een zoektocht naar jong grafisch talent om het spanplafond en de zijwanden in het gebouw te voorzien van een leuke look. Dinsdag 12 december om 19 uur werden de 3 laureaten in de bloemetjes gezet in de Bilding. Het was het ontwerp van Kasper Konings dat uiteindelijk werd bekroond tot winnende creatie.Schepen van jeugd Griet Mebis: "We hebben er bewust voor gekozen geen ontwerpbureau aan te stellen. In de plaats gaven we de toekomstige gebruikers van het gebouw de kans hun idee├źn in de praktijk om te zetten. Het ontwerp van Kasper is tijdloos en past volledig binnen het concept van jeugdcentrum De Bilding."

De jury kreeg 14 creatieve inzendingen voorgeschoteld. Na lang beraad kwam de jonge Riemstenaar als winnaar uit de bus. Hij gaat naar huis met een cheque van 500 euro. Laureaten Lies Cuypers uit Bilzen en Simon Loverix uit Riemst werden beloond met geschenkkaarten van de stad Bilzen ter waarde van respectievelijk 150 en 100 euro.

Kasper Konings: "Het is een fantastische gedachte dat jongeren zich binnenkort gaan uitleven in een ruimte die mee door mij ontworpen werd. Ik ben architect van beroep en heb deelgenomen aan de wedstrijd om mij bezig te houden tijdens het bouwverlof. Ik hoop dat het nieuwe jeugdcentrum in de smaak valt bij de jeugd. Het is een hele eer om er mijn eigen steentje aan te kunnen bijdragen. Mijn ontwerp heeft overdag een moderne strakke look. 's Avonds toveren de blacklights de ruimte om tot een spectaculair decor."

Het prijzengeld gaat volgens de winnaar naar een nieuwe computer om in de toekomst vlotter te kunnen werken aan andere creatieve projecten of wedstrijden.

Ondertussen zijn de werken aan jeugdcentrum de Bilding al ver gevorderd.

Burgemeester Frieda Brepoels: "De ruwbouw en een deel van het interieur zijn reeds afgewerkt, er resten nog wat werkzaamheden aan HVAC, sanitair, interieurafwerking en uitrusting interieur, technieken en togen. We willen graag midden april 2018 aftrappen met een groots openingsweekend."

Bekijk alle artikels uit Bilzen