www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 25 maart 2019

Bilzen: Nieuwe kerstverlichting stoomt Bilzen klaar voor eindejaar (5 december 2017)

Bilzen is volledig in kerstsfeer gehuld. Duizenden lampjes doen Bilzen de komende weken sierlijk oplichten en toveren zo een warme en feestelijke Dickens-gloed over het centrum.

"De nieuwe, zwierige lichtelementen staan helemaal in het teken van ons jaarlijks kerstspektakel", zegt schepen Bruno Steegen. "De verlichting werd volledig op maat gemaakt van ons Dickens-evenement en dompelt Bilzen helemaal onder in een kerstsfeer van de 19e eeuw . Zo toveren we onze stad nog meer om tot de Dickens-stad van Limburg. De hoeden in de verlichting springen meteen in het oog en doen denken aan de hoed van Charles Dickens, centrale figuur in het gelijknamige spektakel dat intussen onlosmakelijk verbonden is met onze stad en elk jaar weer duizenden bezoekers naar Bilzen brengt."

Burgemeester Frieda Brepoels: "We sloten een raamovereenkomst af waardoor we de volgende drie jaar de feestverlichting zullen huren bij Blachère Illumination. Hun creaties zullen te bewonderen zijn op het Klokkeplein en het Camille Huysmansplein, en voorts in de Commanderie, de Kloosterstraat, de Brugstraat, de Demerlaan, de Klokkestraat, de Onze-Lieve-Vrouwstraat, de Korenstraat, de Romboutstraat, de Genutstraat, de Passage en aan het oude stadhuis. De verlichting maakt samen met de meegroeiverlichting in de bomen van leverancier MK Illumination de kerstsfeer in onze stad helemaal compleet."


Bekijk alle artikels uit Bilzen