Nieuws uit Limburg

dinsdag 13 november 2018

Bilzen: Nieuwe toeristische website (6 november 2017)

Bezoekbilzen.be geeft een dynamisch overzicht van alles wat er te zien en beleven valt in Bilzen. "Het toerisme in de Demerstad doet het bijzonder goed." Dat bewijzen ook de cijfers. Steeds meer bezoekers zakken naar Bilzen af voor een goedgevulde daguitstap of een gezellig weekend, waarbij ze ter plaatse van het gevarieerde aanbod proeven, soms zelfs letterlijk.

"Het officieuze begin van het toeristische seizoen ligt in het voorjaar", zegt schepen Guy Swennen. "De eerste bloesems lokken meteen toeristen naar Bilzen. Maar gelukkig hebben we de voorbije jaren een aanbod uitgebouwd dat een heel jaar lang toeristen de weg naar hier doet vinden. Uiteraard nog steeds met de statige Landcommanderij Alden Biesen als uithangbord. Het toeristische potentieel van de site werd meer en meer benut dankzij de komst van het klank- en lichtspektakel Bilzen Mysteries en de aanleg van een houten vlonderpad door de weilanden en hoogstamboomgaarden. Volgend jaar komen daar met de opening van viersterrenhotel Martin’s Rentmeesterij, de gerenoveerde Engelse tuin en een daggedeelte van Bilzen Mysteries nog eens drie aantrekkingspolen bij. Op die manier zal de site nog meer uitgroeien tot een toeristische en culturele bestemming van topniveau."

Bilzen wil klaar zijn voor die volgende stap en daar hoort onder meer een nieuwe website bij.

Sibel Yildiz, Afdelingshoofd Vrije Tijd: "Onze bestaande website was gedateerd. Bezoekbilzen.be is moderner, frisser en vooral overzichtelijk dan zijn voorganger. Bezoekers vinden er alle informatie over bezienswaardigheden, eten en drinken, evenementen en overnachten."


Bekijk alle artikels uit Bilzen