www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Bilzen: Vier bromfietsen in beslag genomen (8 september 2017)

Op donderdag 7 september heeft de lokale politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst op enkele plaatsen in de zone een verkeerscontrole uitgevoerd. Daarbij werden twee motards ingezet. In totaal werkten 4 politiemensen mee aan de controles.
Een eerste controle vond plaats op het Europaplein te Bilzen. Daar werden 9 bromfietsen van schoolgaande jeugd onderworpen aan een controle. 4 van 9 bromfietsen bleken, tijdens een test op de rollenbank, te snel te rijden. Eén bromfiets klasse A haalde een snelheid van 45 km/uur terwijl hij 25 km/uur mag halen. 3 bromfietsen klasse B haalden snelheden van 69, 71 en zelfs 85 km/uur in belaste toestand. De snelheid van een klasse B bromfiets ligt wettelijk op 45 km/uur.

De 4 bromfietsen werden voor 1 maand in beslag genomen. Nadien krijgen de overtreders de kans om zich in regel te stellen met de snelheid om hun bromfiets terug te krijgen.

Doordat de snelheid van de bromfietsen hoger ligt dan wettelijk voorzien, waren de 4 overtreders ook niet in orde met de verzekering en het rijbewijs.

Bekijk alle artikels uit Bilzen