zaterdag 21 juli 2018

Bilzen: Man en vriendin betrapt op dronken rijden (25 augustus 2017)

Tijdens de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 augustus heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen - Hoeselt - Riemst op Meershoven in Bilzen een voertuig uit Genk aan de kant gehaald. Het voertuig had door de hoge snelheid in het centrum van Bilzen de aandacht getrokken van de patrouillerende ploeg. De bestuurder had bijna 2 promille alcohol in het bloed. "Dat is liefst 4 keer meer dan toegelaten." Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Aan de bestuurder werd duidelijk gemaakt dat hij niet meer verder mocht rijden.

Twintig minuten later werd hetzelfde voertuig, met dezelfde bestuurder achter het stuur, echter opnieuw onderschept door een politieploeg. Omdat de bestuurder even voordien al een rijverbod opgelegd kreeg, werd het voertuig in beslag genomen voor 15 dagen in opdracht van het Parket Limburg. Het voertuig werd getakeld.

Tijdens de controle van de bestuurder kwam zijn vriendin ter plaatse om hem op te halen. Het dimlicht van haar voertuig was defect. Aan de vrouw werd ook een alcoholtest opgelegd. "Ook zij had te veel gedronken: ze had bijna 1.5 promille alcohol in het bloed. Haar rijbewijs werd ingehouden voor 6 uur."

Beide personen zullen zich bij de politierechter moeten verantwoorden.

Bekijk alle artikels uit Bilzen