Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Beringen: Jongeren nodigen nieuwe beleidsploeg uit (8 november 2018)

Zaterdag 24 november viert de jeugdhuissector met Dag van de Jeugdhuizen opnieuw haar jaarlijkse hoogdag. Met de gemeenteraadsverkiezingen net achter de rug, maakt Jeugdhuis Club 9 vzw uit Koersel-Beringen van de gelegenheid gebruik om het gemeentebestuur beter te leren kennen. Daarom nodigt het jeugdhuis haar toekomstig gemeentebestuur uit in het jeugdhuis.

Naar aanleiding van de Dag van de Jeugdhuizen organiseert jeugdhuis Club 9 een rasechte jeugdhuisactiviteit: de beursfuif. Tijdens de beursfuif bepaalt het drankverbruik de drankprijs. Als er bijvoorbeeld veel cola gedronken wordt, stijgt de prijs van cola en dalen de andere drankprijzen. Periodieke beurscrashes zwepen de boel nog extra op. Op een groot scherm kan de bezoeker de beursgang volgen. Aanstaande burgemeester Vints krijgt van de jongeren bovendien de eer om voor de beursopening de bel te komen luiden.

"Stad Beringen is een belangrijke partner van ons jeugdhuis. Dat is bijvoorbeeld zo op vlak van infrastructuur, financiƫle middelen en het lokaal jeugdbeleid. Wij trappen de samenwerking met het nieuwe stadsbestuur graag af met een positieve noot. Daarom nodigden we aanstaande burgemeester Vints samen de rest van zijn ploeg uit om even kennis te komen maken met onze werking en vrijwilligersploeg. Hij bevestigde ons alvast via mail dat onze uitnodiging voor Dag van de Jeugdhuizen genoteerd staat in zijn agenda", aldus jeugdhuisvoorzitter Brent Broekmans.

Bekijk alle artikels uit Beringen