www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Beringen: Nieuwe horecazaak op be-MINE (15 september 2017)

Het schepencollege heeft een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de herbestemming van het ophaalmachinegebouw tot horecazaak.De nieuwe horecazaak wordt een combinatie van herbestemming en nieuwbouw. Naast het ophaalmachinegebouw komt een nieuw bouwvolume, waarin de verbruikzaal ingericht en toiletruimtes komen. Gevels en interieur van het ophaalmachinegebouw worden zoveel mogelijk intact gehouden. In de binnenruimte wordt de ophaalmachine behouden. Deze bijzonder sfeervolle ruimte zal voornamelijk worden gebruikt voor speciale gelegenheden, events en recepties. Tussen de nieuwbouw en het ophaalgebouw komt een transparante verbindingsgang ter hoogte van een bestaande raamopening.

De horecazaak komt centraal op de site be-MINE: aan de grote parking, tegenover het winkelcentrum, aan toegang tot zwembad en de klimzaal. Bovendien zal de in- en uitgang van het toekomstig Mijnbelevingscentrum worden voorzien in het naastliggend ophaalmachinegebouw.

"Het gaat om een private investering van om en bij 1,2 miljoen euro. Bedoeling is dat de horecazaak in maart volgend jaar zal openen. De horecazaak heeft een capaciteit van 300 personen. In aanvangsfase zal dit zes nieuwe jobs opleveren", zegt schepen Anne Wouters-Cuypers.

Bekijk alle artikels uit Beringen