zondag 23 september 2018

Beringen: Federale Gerechtelijke Politie Limburg arresteert drugsbende tijdens drugsdeal (9 mei 2017)

Op vrijdag 5 mei 2017 gaf de Limburgse onderzoeksrechter opdracht aan de FGP (Federale Gerechtelijke Politie) Limburg om in te grijpen bij een belangrijke drugstransactie van cocaïne. De drugsdeal zou, volgens informatie uit een lopend gerechtelijk onderzoek, plaatsvinden in Antwerpen.

Bij de tussenkomst werden ongeveer 30 kilogram cocaïne, 16.000 euro en 26.500 Zwitserse frank aangetroffen en in beslag genomen. Er werden ook vier gebruikte voertuigen door de Federale Politie ter plekke in beslag genomen. De Federale Gerechtelijke Politie Limburg kreeg bij deze interventie de steun van de Antwerpse collega’s van de lokale en federale politie.

Vijf personen, zowel de leveranciers van de verdovende middelen als de potentiële kopers werden gearresteerd en nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt.

In onmiddellijk gevolg van deze interventie werden er in Limburg (7) en in Antwerpen (3) huiszoekingen uitgevoerd bij verdachten. In Limburg, met steun van de lokale politiezones, was dat het geval in onder andere Hasselt, Genk, As en Beringen. Zeven verdachten werden bijkomend gearresteerd. Bij deze huiszoekingen werden verdovende middelen, ongeveer 40.000 euro aan cash in meerdere valuta, luxe-artikelen, anabolen en amfetamines, een jammer (stoorzender), een vuurwapen met munitie, kogelwerende vest, verpakkingsmateriaal, vacuümmachines en weegschalen aangetroffen en in beslag genomen.

In totaal werden bij deze operatie 12 verdachten gearresteerd, waarvan er tien door de Limburgse onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat werden geplaatst. Verdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

"De 54-jarige hoofdverdachte van deze criminele dadergroepering, woonachtig in Genk, was gekend bij de politiediensten. Hij werd internationaal opgespoord voor het uitzitten van een openstaande gevangenisstraf van 7 jaar inzake vroegere druggerelateerde misdrijven. Hij werd vrijdag in het bezit getroffen van een valse identiteitskaart op een fictieve naam. Betrokkene werd opgesloten in de strafinrichting van Hasselt."


Bekijk alle artikels uit Beringen