www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Beringen: Dienstenchequebedrijf uit Beringen wordt grootste in Vlaanderen (29 maart 2017)

Het Poetsbureau, het dienstenchequebedrijf met hoofdzetel in Beringen, opent in de komende weken 5 nieuwe kantoren in Vlaanderen. Met 57 filialen en bijna 5.000 huishoudhulpen is Het Poetsbureau op amper tien jaar tijd uitgegroeid tot het grootste dienstenchequebedrijf van Vlaanderen en de top 3 van grootste werkgevers in Limburg. Voor de verdere uitbouw werd een nieuwe HR manager aangetrokken en staat de bouw van een hoofdkantoor in Beringen op stapel.

Het Poetsbureau werd in 2007 opgericht door Jo Mellemans (ceo) en Elly Huysmans (marketing manager). De afgelopen tien jaar bouwden ze het bedrijf gestaag uit, met vandaag de meeste huishoudhulpen in Vlaanderen. "Al is dat zeker geen doel op zich, want het begrip grootste is naar marktaandeel relatief, omwille van het grote aantal aanbieders", zegt ceo Jo Mellemans. "Toch zijn we erg trots op onze groeicijfers. Het geeft aan dat we goed bezig zijn en onze belofte aan onze huishoudhulpen waarmaken: een goede verloning bieden, maar ook tal van initiatieven om de job aantrekkelijk te maken."

Met de nieuwe kantoren in Lokeren, Halle, Tervuren, Westerlo en Meise, zijn er tegen de zomer wellicht 5.000 huishoudhulpen aan de slag bij Het Poetsbureau. Daarvan 1.200 in Limburg, waarmee het bedrijf zich bij de top 3 van grootste werkgevers in de provincie mag noemen.

Het Poetsbureau wil de job dan ook een nieuw elan geven met het oog op de toekomst. Momenteel is 1 op de 9 werkende vrouwen actief in het systeem van dienstencheques. Of nog: 4,8% van de totale werkende bevolking.

Bekijk alle artikels uit Beringen