www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Beringen: Koersel krijgt nieuwe ontmoetingszaal (6 februari 2017)

In 2019 staat er in Koersel een nieuwe ontmoetingszaal. Afhankelijk van de looptijd van de bouwaanvraag en de aanbestedingsdossiers zullen de bouwwerken ten vroegste starten in oktober 2017. Na de sluiting van de grote zaal van Feestzaal Cor in 2015 engageerde het stadsbestuur zich om een nieuwe ontmoetingszaal te bouwen in Koersel. Hiertoe werd in 2016 het architectenbureau Q-bus aangesteld.

De nieuwe zaal wordt ingepland op een stuk grond in de buurt van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans in Koersel. De nieuwe Cor wordt uitgerust met een grote polyvalente zaal met podium voor 400 bezoekers, een grote toog met koelcel en bergruimtes voor materiaal en techniek. Aangrenzend aan deze zaal komt een kleinere polyvalente zaal die plaats biedt aan een 100-tal personen. Ook deze zaal wordt uitgerust met een toog en koelcel en een bergruimte voor materiaal. Naast de zalen komt een grote keuken met aparte koelcel en berging, die gebruikt kan worden tijdens eetdagen of als leskeuken.

De twee ruime kleedkamers onder het podium kunnen door middel van een flexibele wand omgevormd worden tot een ruim vergaderlokaal. Achteraan het gebouw wordt een lift voorzien die rolstoelgebruikers gemakkelijk van en naar het podium en de kleedkamers kan brengen en waarlangs het decor en materialen naar het podium kunnen gebracht worden. Aan de achteruitgang zal ook ruimte zijn voor het plaatsen van afsluitbare afvalcontainers, laden en lossen en bijvoorbeeld het plaatsen van een frietwagen tijdens eetdagen.

Het totale project omvat ook de omgevingswerken met uitbreiding van de bestaande parking.

Bekijk alle artikels uit Beringen