Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zondag 16 december 2018

Beringen: Thomas Vints lijsttrekker CD&V in Beringen (22 december 2016)

Thomas Vints (29) is door het partijbestuur van CD&V aangeduid om de lijst te trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Voorzitter Stijn Truyens: "De partij trok in 2012 resoluut de kaart van de verjonging en vernieuwing. Met Thomas aan het roer zetten we deze trend resoluut verder." Als provinciaal secretaris voor CD&V Limburg kent Thomas het lokale beleid als geen ander. "Hij weet hoe hij moet samenwerken en heeft een sterk netwerk, tot in Brussel. Hij werkte immers ook een aantal jaren voor voorzitter Wouter Beke. Daar volgde hij typische Limburgse dossiers rond economie en mobiliteit."

Sinds januari 2016 schoof de partij hem naar voor om Mark Bex op te volgen als schepen van Welzijn en Onderwijs. Nu krijgt Thomas van het lokale bestuur een kans om hoger te mikken.

"Ik ben erg dankbaar en neem de uitdaging dan ook met beide handen aan. Ik reken op de ervaring van schepenen Anne Wouter-Cuypers en Patrick Witters en zal samen met hen voortwerken aan een stevig verhaal en een sterke lijst", aldus het boegbeeld van CD&V-Beringen.


Bekijk alle artikels uit Beringen