www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

As: Drie nieuwe interventievoertuigen voor politiezone CARMA (4 mei 2018)

Politiezone CARMA neemt drie nieuwe interventievoertuigen in gebruik. Er is gekozen voor de Skoda Superb Combi Ambition 1800 benzine met 179 PK.

Burgemeester-voorzitter Wim Dries: "De nieuwe wagens zijn aangekocht ter vervanging van oudere interventievoertuigen. Via het raamcontract van de Federale Politie viel de keuze op de Skoda Superb Combi Ambition omdat deze wagens uiterst geschikt zijn voor snelle interventies en rekening houden met aangepast comfort." De voertuigen zijn omgebouwd tot politievoertuig met pantsering en bijzondere markering. In mei kan je de drie nieuwe wagens voor het eerst in het straatbeeld zien opduiken.

De Skoda Superb Combi Ambition behoort tot de ruimste wagens in zijn soort, met het grootste koffervolume. Niet onbelangrijk voor het comfort van de politiepatrouilles, die veel op de baan zijn en ook heel wat materialen meenemen op interventie. De stationwagens beschikken over een ruime koffer zodat er voldoende plaats is voor interventiekoffers, EHBO-koffer, verkeerskegels en nog heel wat andere materialen. Het interieur van de wagen is extra verstevigd om het te beschermen tegen slijtage.

De politiezone, die de klok rond meerdere wagens op de weg heeft, tracht ook aan haar ecologische voetafdruk te denken.

"Al enkele jaren kiezen we bij nieuwe aankopen bewust voor benzine of groene energie in plaats van diesel. We schaften eerder voor de politie al vier wagens op aardgas aan, een hybride wagen, een Twizy op elektriciteit en elektrische fietsen. De vorige nieuwe voertuigen van de interventiedienst rijden eveneens op benzine."

In het totaal beschikt de zone over een honderdtal voertuigen.


Bekijk alle artikels uit As