zondag 24 juni 2018

As: Station van Asch gaat opnieuw open (24 februari 2017)

Het station in As is een bijzondere cultuurhistorische plaats in de gemeente. Al enkele jaren probeert het gemeentebestuur er een toeristische trekpleister en uitvalsbasis van te maken voor recreatieve bezoeken. "De uitbating van de Taverne Station Asch is een cruciale, doorslaggevende factor in het succesverhaal van de Kolenspoorsite", zegt burgemeester Tom Seurs.

De gemeente heeft nu de professionele, klantvriendelijke, enthousiaste horeca-uitbater gevonden die deze site nodig heeft. "Na een grondige selectieprocedure van de 6 ingediende dossiers en met de hulp van externe juryleden, heeft het gemeentebestuur gekozen voor het project met de grootste kans op slagen op lange termijn." Geert Janssen tekende vrijdagochtend de concessie voor een periode 9 jaar. Na de nodige herinrichtings- en verbouwingswerken, zal de taverne midden mei de deuren openen.INFO
Station As, één van de 6 toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen, is de poort van het wiel. Zowel de wielen van de toeristische treinen als de wielen van de duizenden fietsers die hier jaarlijks een tussenstop maken. Jarenlang speelde Station As een centrale rol in de steenkoolontginning in deze streek. Naast wandelen en fietsen, staat op de site een 31 meter hoge uitkijktoren.

Bekijk alle artikels uit As