Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 22 september 2019

As: N-VA: Stoelendans in As kan ook met een schepen minder (2 september 2016)

Oppositiepartij N-VA in As heeft gereageerd naar aanleiding van het afscheid van burgemeester Miel Craeghs en de komst van de nieuwe burgemeester Tom Seurs. "Deze wissel hing al een tijdje in de lucht. In de eerste plaats wensen wij uittredend burgemeester Craeghs proficiat te wensen met zijn welverdiend politiek pensioen", reageert N-VA.

"Ondanks de 'goed nieuws' krant die we in de bus mochten ontvangen, moeten we helaas ook vaststellen dat heel wat dossiers tijdens zijn tien jaren burgemeesterschap beter hadden kunnen opgevolgd worden. Het Kolenspoor is verloederd, het Centrum van As ligt er verwaarloosd bij, heel wat gemeentelijke gebouwen worden niet of bijna niet gebruikt (Jeugdhuis, Buurthuis Scherpenheuvel, de Molenaarswoning, de oude pastorie in As, ...) en van een mobiliteitsbeleid was helemaal geen sprake."

N-VA geeft de partij Voluit! ook nog een tip voor de stoelendans die zal plaatsvinden op 1 januari 2017. "Vul het schepenmandaat dat vrij komt niet in. Vanaf de volgende legislatuur moet onze gemeente het met een schepen minder stellen. Als de meerderheid van goede wil is, kan ze nu al besparen met een schepen minder."

Bekijk alle artikels uit As