info@limburgnieuws.be -

vrijdag 14 augustus 2020

Alken: Straatraces in de omgeving van IKEA Hasselt (4 september 2017)

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een actie tegen overlast, gecombineerd met controles op straatracen. Er werden in totaal 12 processen-verbaal of onmiddellijke inningen opgesteld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag trof de politie tijdens de actie een geseinde persoon aan in de stationsomgeving. In dezelfde buurt werd ook een persoon aangetroffen die in het bezit was van een gestolen fiets. De verdachte werd meegenomen voor verhoor en de fiets wordt terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. Daarnaast werden er ook processen-verbaal opgesteld voor drugsfeiten en verkeersovertredingen.

Naast de controles in de stationsomgeving deden de politieploegen ook controles op straatraces in de omgeving van de IKEA. Daar werden twee bestuurders op heterdaad betrapt tijdens het houden van een straatrace. De voertuigen konden gestopt worden in Alken nadat ze snelheden tot 170 kilometer per uur hadden gehaald. Het rijbewijs van beide bestuurders werd ingetrokken.


Bekijk alle artikels uit Alken