woensdag 13 december 2017

Alken: Inbraak motorhandel Alken (14 juli 2017)

In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een motorhandel te Alken. Meerdere verdachten verschaften zich toegang tot de garage van deze handelszaak en gingen aan de haal met quads en een motorfiets.

De opgeroepen politiepatrouilles konden enkele verdachte personen opmerken op de N80 te Alken. Na een achtervolging werden verscheidene gestolen quads achtergelaten door de daders die het op een lopen zetten. In hun zoektocht slaagden interventie-inspecteurs van de PZ LRH, die bestand leverden, erin om 1 verdachte te arresteren.

De 18-jarige verdachte uit Genk werd vervolgens verhoord door rechercheurs van de PZ Kanton Borgloon, terwijl het sporenonderzoek uitgevoerd werd door speurders van de PZ LRH.

Donderdagnamiddag werd de verdachte voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. Na zijn verhoor besliste de Onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en te laten opsluiten in de gevangenis te Hasselt.

Het verdere onderzoek naar medeverdachten zal onderzocht worden door de speurders van de lokale recherche van de PZ kanton Borgloon.

Bekijk alle artikels uit Alken