Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Alken: 20 vragen! Soetkin Jehaes: 'Fan van het Gallo-Romeins Museum' (2 januari 2017)

Limburgnieuws.be laat Limburgers aan het woord over werk, vakantie, het leven, vrije tijd, ambitie.... 20 vragen! Soetkin Jehaes studeert nog, volgt Limburgnieuws.be op Twitter, danst graag en is actief in de Limburgse politiek als voorzitter van Jong VLD Limburg. Een bezige bij. 20 vragen!

Soetkin JEHAES
22 jaar
Alken
Masterstudente en politiek actief


"Ik ben Soetkin Jehaes, 22 jaar en geboren en getogen Alkenaar. Ik woon bij mijn ouders en zus en mijn verloofde woont bij ons in. Ik behaalde reeds mijn Master in de Kunstgeschiedenis, maar ik ben nog niet uitgestudeerd. Ik doe nu de Master Internationaal en Europees Recht aan de VUB en de Master Overheidsmanagement en -beleid aan de KU Leuven. In mijn vrije tijd doe ik aan politiek en dansen. Ik heb het intussen geschopt tot voorzitter van Jong VLD Limburg."Wat maakt Limburg zo uniek?


"Het Limburggevoel: In geen enkele andere provincie vind je zo een intens samenhorigheidsgevoel en zo een uitgesproken solidariteit als in Limburg."Het mooiste plekje in Limburg?

"Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Ik ben reeds jaren jobstudent in het Provinciaal Gallo-Romeins Museum. Ik voel me helemaal thuis in deze museale omgeving en naast prachtige tentoonstellingen heeft het museum echte schatten in haar collectie zitten."Ik ben fan van deze Limburger(s):

"Ik ben een feministe in hart en ziel, dus ik zal het niet laten om deze sectie aan vrouwen te wijden. Natuurlijk ben ik fan van Limburgse liberale vrouwen die al veel bereikt hebben in de politiek zoals Hilde Vautmans en Nele Lijnen, omdat zij voor mij een soort van voorbeeldfunctie hebben. Daarnaast zal ik ook altijd een grote bewonderaar zijn van mijn moeder en mijn grootmoeder."Morgen deel 2 van 20 vragen! Soetkin Jehaes: "De eerste vrouwelijke premier van Belgiƫ"Bekijk alle artikels uit Alken