Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zondag 16 december 2018

Alken: 25-jarige Jolien uit Alken in Komen Eten op VIER (23 oktober 2016)

De 25-jarige Jolien uit Alken geeft het startschot voor een nieuwe Komen Eten-week. Jolien is sportief en zweert trouw aan een gezonde levensstijl. Naast een gezond menu, krijgen haar gasten een les pilates die hun buikspieren zich nog maanden zullen herinneren. Glenn (26) uit Sleidinge werkt als arbeider en maakt plezier als hobby. Glenn is immers niet alleen schlagerzanger, maar ook Prins Carnaval van België. Carine (49) uit Melle serveert een fout menu. Ze begint haar driegangenmenu met het dessert, serveert daarna het hoofdgerecht en eindigt de avond met het voorgerecht. De 59-jarige Eddy uit Bree is een gepensioneerde mijnwerker op rust met een passie voor bluesmuziek. Samen met twee van zijn bandleden zet hij zijn beste muzikale beentje voor.

Maandag 24 oktober
De 25-jarige Jolien woont samen met haar vriend in Alken. Enkele jaren geleden werd deze frisse dame tweede eredame in de verkiezing van Miss Fruit Belgium. Haar looks dankt ze niet alleen aan goed geluk of geweldige genen, ze doet ook veel aan sport. Haar grootste passies zijn fitness en pilates. Het is haar bedoeling om op termijn als personal trainer aan de slag te kunnen. Joliens Komen Eten-gasten brengen vanavond allemaal een sportieve outfit mee, en krijgen een les pilates die hun buikspieren zich nog maanden zullen herinneren. Bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook gezonde voeding, en dat zullen de Komen Eters vanavond geweten hebben. Als voorgerecht serveert Jolien een salade van groene asperges met serranoham, als hoofdgerecht ricottakip met spinazie en zoete aardappel en als nagerecht een onvolprezen bananenbrood met quinoachocolademousse.
Donderdag 27 oktober
Eddy is een 59-jarige gepensioneerde mijnwerker op rust die niet meer werkt. Zijn grote uitlaatklep is muziek. Spelen in een bluesgroepje houdt hem jong en competitief. Eddy’s gasten proberen vanavond op zijn saxofoon en mondharmonica’s te spelen, waarop Adolphe Sax zich onmiddellijk omdraait in zijn graf. Gelukkig toont Eddy de Komen Eters hoe het wel moet. Samen met twee van zijn bandleden zet hij zijn beste muzikale beentje voor. Ook in de keuken wil Eddy zijn gasten omverblazen. Hij serveert niet alleen een zeevruchtenkrokantje, maar ook kip met een pikante chocoladesaus. Riskant, want Vlamingen zijn over het algemeen nogal conservatief in hun eetgewoonten…
INFO
Komen Eten, van maandag tot donderdag om 19u50
24/10 - 27/10 op VIERBekijk alle artikels uit Alken